אימהות ימי קורונה

קייטנת קורונה

ילדה מציירת

קורונה 2020. אנחנו כבר למעלה מחודש סגורים בין כתלי הבית. מנצלים כל רגע של שמש במרפסת. במאה מטר שלנו, הבניינים תופסים חלק נכבד מהנוף, האנשים נבלעים בתוך המסכות אבל יש גם כמה תופעות טבע ייחודיות כמו צמד ברווזים שהגיעו מהספארי ונחתו על הדשא במפתיע ועושר בלתי נגמר של מקלות סבא שצמחו פרא. קטפנו כמה ונתנו לאביגיל לנשוף ולראות איך הסיבים הלבנים מתפזרים ברוח. זה הצחיק אותה נורא. ניסיתי לספר לה שזה רק חלק מינורי, יש עוד טבע שלם שמתעורר עכשיו לחיים בחוץ ויום אחד, נוכל לראות אותו בעצמנו ונטייל כל הזמן. נהיה יותר בחוץ מאשר בבית. אביגיל הקשיבה לי וקטפה לעצמה עוד מקל סבא. בעיניה היפות, זה עדיין קסם מופלא ועל זה אין עוררין. עכשיו יש רק את הרגע הזה שבינינו וכל שאר העולם יצטרך לחכות.  

החיים לימדו אותי שלא על הכול אפשר לשלוט. למען האמת, על הרוב הגדול אי אפשר. מה שכן אפשר, הוא להבטיח שכל זמן שבו התמזל מזלנו לבלות יחד עם אנשים שאנחנו אוהבים – יהיה רצוף בחוויות ובלתי מובן מאליו. הסגר הנוכחי יכול לגרום לכולנו לטפס על הקירות אבל מצד שני, הקורונה גם מזמינה אותנו לשים את הילדים שלנו במרכז להיפגש עמם כפי שמעולם לא נפגשנו, במרחב המוגן, הבטוח והכי מאפשר שלנו.

בבית אנחנו יכולים להסיר את המסכות, להיות בהקשבה מלאה, ללמוד אחד מהשני, לגלות את הילדים שלנו מחדש, לצפות מקרוב בהתפתחות המטאורית שלהם בכל יום ביומו וליצור יחד מציאות חדשה, יפה וטובה בהרבה מזו שמשתוללת שם בחוץ. זה מקור הכוח שלנו כמשפחה. זו תקופה מאתגרת, אינטנסיבית ולא אנושית במובנים רבים אבל אני מאמינה שדווקא מתוך הקשיים הרבים יכולה לצמוח היצירתיות הגדולה ביותר שלנו כאימהות.

אגב, להיות יצירתיות זה ממש לא אומר שכולנו צריכות להפוך בין לילה לבתיה עוזיאל. כאמא שעוקבת אחר הנעשה ברשתות החברתיות, לעיתים זה נראה בקבוצות הפייסבוק כאילו יש תחרות סמויה בין האימהות מי תגיע ליצירת המופת בכל הקשור לשימוש בחומרים ביתיים. בעיניי ההתעסקות המוגזמת בזה עשויה להחטיא את המטרה. כאימהות יש לנו מספיק משימות על הראש גם ככה ואם לפני עידן הקורונה, לא התחברנו למלאכות יד אז אני לא חושבת שעכשיו אנחנו צריכות להכריח את עצמנו להשקיע בזה יותר מדי זמן ומשאבים. אם זה לא מסב לנו הנאה, זה בטח שלא יהפוך את הילדים שלנו לילדים שמחים ומאושרים יותר. בכלליות, האסתטיקה היא לא העיקר כאן. מה שחשוב הוא לשים את הילדים שלנו במרכז. לחשוב ממה הם הכי ייהנו? מה הם הכי אוהבים? מה הכי ירתק אותם, יפעיל אותם וידבר אל ליבם?

הפוסט הבא נכתב עבור אימהות שמחפשות דרכים יצירתיות ומהנות לבלות עם הילדים את תקופת ההסגר בבית. צירפתי לכם כאן שמונה רעיונות לפעילויות מקסימות עבור הקטנטנים שיוכלו להעביר לכם את הימים האלה בבית בצורה נעימה ככל האפשר ואפילו יספקו לכם רגעי איכות משפחתיים, מהנים, מצחיקים, מלכדים ומרגשים.

אשמח לשמוע גם על הרעיונות שלכם לפעילויות עם הילדים, מוזמנים לשתף אותי כאן ובפייסבוק.

אז שיהיה בהצלחה בקייטנת קורונה ושימרו על עצמכם!

   

1. מה מסתתר מתחת לקצף

בכל פעם שאביגיל שלי רואה מקור מים, ים או בריכה, היא מתגלגלת מצחוק. בחוג שחייה היא שוחה וצוללת ממש כמו בת הים הקטנה וזמן האמבטיה שלה הוא עונג צרוף לכולנו. לכן, אחת ההפעלות הראשונות שחשבתי עליהם בקייטנת הקורונה שלנו הייתה מציאת צעצועים שמתחבאים בתוך קצף.

ציוד:

גיגית, קצף, צעצועים, קערה גדולה

איך מכינים?

מניחים בקרקעית גיגית שלל צעצועים שהילדים אוהבים וממלאים בקצף. נותנים לילדים להוציא כמה שיותר חפצים ולהעביר אותם לקערה. 

  

2. העברת מים מקערה לקערה

משחק נוסף שעשינו עם מים, הוא העברת מים באמצעים שונים. ההשראה להפעלה הזו הגיעה משנותיי כמדריכה בצופים.

ציוד:

 2 קערות + מים

כלים להעברה: מצקת, בקבוק, כוס

איך מכינים?

מניחים מול הילדים 2 קערות: אחת מלאה במים והשנייה ריקה. בכל פעם, נותנים לילדים כלי עזר אחר: מצקת, כוס, בקבוק או כל כלי שעולה על דעתכם ומאתגרים אותם להעביר את המים מכלי אחד לשני. לילדים גדולים יותר, אפשר לעשות גם תחרות בין האחים מי שופך כמה שפחות מים או למדוד זמן. 

  

3. חול קינטי Home Made

האמת שבכלל לא תכננתי להכין חול קינטי בבית אבל בחנות היצירה התבלבלו ושלחו לי חול אחר בטעות. מאחר והתחשק לי כבר להעביר לאביגיל את ההפעלה שתכננתי, החלטתי לנסות להכין חול קינטי בעצמי. התוצאה המהממת הפתיעה גם אותי. המתכון הבסיסי נלקח מקבוצת "כאן גרים בכיף" בפייסבוק. אופן ההכנה פשוט למדי ומורכב ממצרכים שיש בכל בית, במיוחד כזה שאופים בו 😊

מצרכים לחול קינטי:

 6 כוסות קמח

כוס שמן תינוקות (אני השתמשתי בשמן גוף ריחני+שמן בישול כי לא היה לי)

צבע מאכל (אופציונלי)

איך מכינים?

מערבבים יחד (אני השתמשתי במיקסר עם וו גיטרה אבל אפשר גם ביד)  קמח ושמן. לקראת הסוף, כשמגיעים למרקם הרצוי, אפשר להוסיף צבע מאכל כדי לתת לחול הקינטי שלנו צבע. אני הוספתי כפית צבע מאכל ורוד😊 

אופן הפעילות:

מחביאים בתוך גיגית מלאה בחול קינטי צעצועים שונים שהילד אוהב. במהלך הפעילות, נותנים לילד להוציא כמה שיותר צעצועים מהחול ולהעביר לכלי שני. נותנים לילד לשחק עם החול הקינטי באופן חופשי.

  

4. הכול אני יכול בחופש הגדול

בימים כאלה קל לאבד תחושת זמן. בצל הקורונה, השעון התחלף לשעון קיץ ולפני שבוע הייתה שבת שמשית במיוחד. זו הייתה שבת מושלמת לטיולים אבל מכיוון שלאור המצב לא יכולנו לצאת לשום מקום, החלטנו להביא את הקיץ ואת תחושת החופש אל המרפסת שלנו. אז איך מביאים את החופש הביתה?

מוציאים לגינה או למרפסת בריכה מתנפחת, לובשים בגדי ים, שמים מוזיקה שאוהבים ברמקול (אנחנו שמנו את השיר "הכול אני יכול בחופש הגדול"), מכינים שייקים וארטיקים ביתיים (ראו מתכון בהמשך), שרים ורוקדים. אני מצרפת לכם כאן מתכון מהמם ובריא יחסית. במקום סוכר, הוספנו סירופ מייפל טבעי שהוא מרכיב פופולרי אצלנו בבית.

שייק + ארטיק בננה אגס ויוגורט

רכיבים

2 בננות

1 אגס

2 יוגורטים 3%

4 כפות סירופ מייפל טבעי

אופן ההכנה:

טוחנים בבלנדר שייקר את כל המרכיבים. טועמים ומוסיפים מתיקות במידה ורוצים.

משתמשים בבלילה כדי להכין שייק ואת היתרה מוזגים לתבנית ארטיקים.

מעבירים להקפאה למשך 4 שעות.

   

5. מסלול מכשולים

הסלון הביתי שלכם יכול להפוך בכמה שינויים קלים למסלול מכשולים מאתגר עבור הקטנטנים שלכם. דרגת הקושי יכולה להשתנות בהתאם לגילאים של הילדים. במסלול המכשולים שבנינו לה, המשימה של אביגיל הייתה לאסוף כמה שיותר לימונים בכל תחנה. מסלול הלימונים שלנו הוא דוגמה אחת אבל קיימות אינסוף דוגמאות שיציתו את הדמיון של ילדיכם. תרגישו חופשי לעשות שימוש בכל המרכיבים שיש לכם זמינים בסלון: כריות, שמיכות, צעצועים אהובים. לילדים בגילאים יותר גדולים אפשר גם להכין כתב סתרים או לשלוח חידות מצולמות מהסבא והסבתא.

  

6. מנהרת הקפסולות

את הרעיון הנוכחי קיבלתי מחברה שלי שהיא אמא לילדה בגן של אביגולי.

ציוד:

קפסולות קפה
גליל נייר סופג
צנצנת

איך מכינים?

מצמידים היטב גליל נייר סופג לחלון או דלת
מניחים על הרצפה צנצנת ריקה

מהלך הפעילות:

נותנים לילדים להעביר קפסולות קפה בתוך מנהרת הגליל נייר סופג ולקלוע אותן לתוך הצנצנת.

  

7. תיאטרון בובות מאמצעים ביתיים

חומרים:

2 קרטונים

בד לבד אדום

חוט דייגים

צבעי ידיים

מכחול

בובות וחפצים להצגה

אופן ההכנה:

מי שמכיר אותי מקרוב יודע שאני תמיד מעדיפה להכין מה שאפשר בבית. הפעם החלטתי ללכת על תיאטרון Home Made. לקסם הבא, השתמשנו בשני קרטונים שהגיעו מהמשלוח האחרון מהמכולת. בקרטון אחד גזרנו מלבן ששימש כחלון התצוגה של התיאטרון. לקרטון השני גזרנו את התקרה על מנת שיהיה מקום לידיים שמפעילות את הבובות (ראו תמונות). בהמשך, נתנו לאביגיל לצבוע את הקרטון של המסך. השתמשנו בצבעי ידיים שנוחים מאוד לעבודה. אחרי שהצבע התייבש – הכנו וילון לתיאטרון. השתמשנו בבד לבד אדום וחוט דייגים כדי להשחיל את הווילון. לעת ערב, הכנו לאביגיל ארוחת ערב והושבנו אותה במקום של כבוד, בכיסא האוכל שלה. חיברנו את הקרטון השני וסידרנו בתוכו את כל הבובות והאביזרים להצגה. אביגיל הייתה מרותקת וההצגה נרשמה כהצלחה מסחררת!

אחד הדברים היפים בתיאטרון הזה הוא שאין גבול לאפשרויות היצירה והתעסוקה שזה מאפשר לנו עם הילדים. זה כלי נהדר. אפשר להכין איתם תפאורה, בובות ואביזרים ולשלב בזה מסרים שאנחנו רוצים להעביר לילדים בדרך ייחודית.

8. אורז קשת בענן

האמת היא שברגע שראיתי שאיזו אמא אחת פרסמה פוסט בפייסבוק עם אורז צבעוני התאהבתי ברעיון. הבעיה הייתה שבמתכון שלה צביעת האורז נעשתה ע"י צבעי מאכל והמשמעות הייתה לתת לצבע להתייבש במשך לילה. מאחר והייתי להוטה לעשות את ההפעלה הזאת (מישהו אמר דחיית סיפוקים?) החלטתי למצוא דרך מהירה לצבוע את האורז. ניסיתי לצבוע את האורז עם צבעי הידיים של אביגיל ושמחתי לגלות שהצבע התייבש במהירות ובקלות. האורז התייבש ותוך עשר דקות ויכלנו להתחיל בפעילות שכולה קסם. אני שמחה לשתף אתכם במתכון הפשוט והקל הזה על מנת שגם אתם תוכלו ליהנות ממנו.

מעבר ליופייה המרהיב של הפעילות הזו, המשחק באורז צבעוני מפתח את היכולות הסנסוריות של הילדים. ההכנה הכי קלה ופשוטה בעולם ויכולה לספק לילדים הפעילים ביותר שעה ארוכה של הנאה ומשחק.

חומרים:

אורז (מכל סוג שתרצו, כמובן לא מבושל😊)

צבעי ידיים (אפשר גם צבעי גואש, חשוב להשתמש בצבעים לא רעילים)

שקיות זיפ לוק

תבנית פלסטיק גדולה למשחק (אני השתמשתי בתבנית פיירקס כי זה מה שהיה לנו)

אופן ההכנה:

1. מחלקים את האורז לשקיות נפרדות ומניחים בכל שקית צבע אחר, לבחירתכם.

2. לוחצים על השקית ומאפשרים לצבע לכסות את האורז. אפשר לתת לילדים לצבוע לבד וליהנות מהשלב הזה. אצלנו באופן אישי, אביגיל פחות התחברה לצביעה עצמה.

3. לאחר שהאורז נצבע בצבעים שונים, מוציאים אותו החוצה לכלים נפרדים לייבוש. אנחנו השתמשנו בתבניות אינגליש חד פעמיות. צבעי ידיים מתייבשים מהר מאוד כך שתוך 10-15 דקות הצבע יתייבש.

4. מעבירים את האורז הצבעוני לכלי הנבחר, שומרים על הפרדה בין הצבעים, ליצירת מראה קשת בענן.

5. נותנים לילדים לשחק חופשי עם האורז וליהנות מהצבעים. תנו להם להרגיש אותו מתפזר ומחליק להם בין כפות הידיים הקטנות. זה חלק מההנאה והיופי. גם אם יהיה קצת בלאגן אחר כך, זה לגמרי שווה את זה 😊

מחפשים עוגיות טעימות וקלות להכנה לאפות עם הילדים בימים האלה, נסו את:

עוגיות חמאה פשוטות לימים מורכבים

או את אלו:

עוגיות שוקולד צ'יפס רכות במיוחד

אולי יעניין אותך גם

4 תגובות

  • להשיב מיטלקין 17/04/2020 בשעה 1:48 pm

    מדהים מדהים מדהים!!!!!! תענוג לראות את אביגולי המופלאה נהנית כל כך בכל ההפעלות והיצירות!!! פשוט מושלם ומעורר השראה 👏👏👏❤️❤️❤️

    • להשיב HagarL 19/04/2020 בשעה 12:14 pm

      תודה רבה אהובתי 🙂

  • להשיב מור 17/04/2020 בשעה 6:41 pm

    רעיונות מקסימים! הולכים לממש עכשיו! תודה רבה!

  • להשיב שירי סנדרוביץ 17/04/2020 בשעה 10:19 pm

    רעיונות. מושלמים ויצירתיים לתקופה כל כך מאתגרת!
    גם התמונות שלכם מהממות! 💗אביגולי מדהימה!

  • כתיבת תגובה